Összefoglaló tevékenységekről

Az önkormányzatok számára jogszabályi kötelezettség a zöldfelületek, illetve a fásszárú növények nyilvántartása:

1. A 147/1992. (XI. 6.) Korm. rendelet az önkormányzatok tulajdonában lévő ingatlanvagyon nyilvántartási és adatszolgáltatási rendjéről kimondja, hogy:

„Az egyes állami tulajdonban lévő vagyontárgyak önkormányzatok tulajdonba adásáról szóló 1991. évi XXXIII. törvény 42. §-a alapján a Kormány a következőket rendeli el:
1. § (1) * Az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanvagyonról az e rendelet 1-5. számú melléklete szerinti ingatlanvagyon-katasztert (a továbbiakban: katasztert) kell felfektetni és folyamatosan vezetni.”

2. A fás szárú növények védelméről szóló 346/2008. (XII. 30.) kormányrendelet.

Számos esetben tapasztaltuk, hogy fenti kötelezettség sok esetben nem teljesül részben információ hiány, részben megfelelő szolgáltató hiánya miatt. Ezért 2021. évtől elindított szolgáltatásunk a közterületi fák felmérése, fakteszter készítés, FAKOPP műszerrel végzett favizsgálat, dinamikus gyökérvizsgálat készítése és a szakvélemény alapján faápolás szakszerű végrehajtatása. A feladatokhoz kapcsolódó kommunikáció tervezése, közreműködés annak végrehajtásában, szükség szerint mediáció megrendelő és az „ellenérdekelt fél” között.

A szolgáltatásunk során előzetes megrendelővel történt előzetes egyezetést követően elvégezzük a fák egyedi azonosítását szolgáló címkék elhelyezését, a szemrevételezéses vizsgálatot, fakateszter készítést, a fák FAKOPP műszerrel történő vizsgálatát és szükség szerint dinamikus gyökérvizsgálatot.

A FAKOPP műszeres vizsgálat és az ArborSonic 3D akusztikus tomográf roncsolásmentesen képes megállapítani a fatörzs korhadt vagy üreges részeinek méretét és elhelyezkedését. Működésének lényege, hogy a törzs köré elhelyezett érzékelők között méri a hang terjedési sebességét. A mérés alapelve, hogy amennyiben üreg található két érzékelő között, a hang terjedési sebessége csökken.

Fentiek mellett társaságunk a következő termékek forgalmazásával is foglalkozik Husqvarna,Gardena teljes termékcsalád, Hecht, Oleomac, Cramer, Greenworks, Makita teljes termékcsaládok, Mumgép útjavító útkarbantartó eszközök, Portwest munkaruházat és Protos védőruházat, Solis erőgépek, Mezőgazdasági gépekhez tartozó munkagépek:szárzúzók ,gödörfúrók,hasító gépek, tűzifakészítő gépek, szárzúzók, pótkocsik. gréderek, padkazúzók, gémes zúzók,sószórók, Rakodógépek(Taian,Everun,Kai Wei).

Szigetvár, 2021.március 05.