3 település

Ültetési anyag

Közterület fásítás

Célja:

  • Ökológiai lábnyomunk csökkentése
  • Élőhelyünk, környezetünk megóvása, élhetőbbé/szebbé tétele
  • A közterületek vízháztartásának és talaj minőségének javítása
  • A javarészt elöregedett közterületi növényzet pótlása/cseréje

Közterületeken olyan növényzet kialakítása, amely illeszkedik az adott környezetbe

Módja:

A SZOTEK Kft alkalmazottai egy olyan programot alkottak meg, melyben mindenki számára elérhető és érzékelhető módon változtatunk az életterünkön, miközben óvjuk a környezetünket. Ahhoz, hogy ez minden tekintetben megfelelően tudja szolgálni az adott célokat, a programban közterületeink növényzetének megújítását, pótlását, gyarapítását célozzuk meg. Az általunk vásárolt növények, mind méretükben, mind fajtájukat tekintve illeszkednek az adott környezetbe. Szakemberek bevonásával állapítjuk meg, hova milyen és mekkora növényekre van szükség. A programban résztvevő önkormányzatok saját hozzájárulásként, biztosítják az ültetéshez szükséges helyet, munkaerőt és a későbbiekben gondoskodnak az elültetett növényekről.

A Projekt:

Azt tűztük ki célunknak, hogy közterületeken növények ültetésével, szebbé, jobbá és élhetőbbé tegyük városainkat, falvainkat. Nem csak egy-egy településen, hanem országszerte. Mivel mi hiszünk a jövőben, azzal kezdtük, hogy saját forrásból vettünk 190 darab fát. Kerestünk olyan önkormányzatot, aki szeretne együttműködni ebben a projektben és a mai napon 2022.04.11. elkezdtük az ültetést. A következő két hétben a megvásárolt mennyiség kiültetésre kerül több településen. Úgy gondoljuk, fontos magunk és a családunk és persze a későbbi generációk miatt foglalkoznunk ezzel. Mi így próbálunk tenni a saját és gyermekeink jövőjéért. Mind magánszemélyek, mind jogi személyiségek számára biztosítjuk a lehetőséget, hogy saját ökológiai lábnyomukat csökkentve, tegyenek a környezetért minden értelemben. A
tevékenységet oly módon szervezzük, hogy mindenki számára elérhető legyen. Nyilvánossá tesszük, mikor és hol lesz a következő esemény, illetve azt is hol és mennyi ültetési anyag került elhelyezésre.

Részvételi lehetőségek:

Mindenkinek szeretnénk megadni a lehetőséget, hogy részt tudjon venni a programban. Ezért támogathatnak minket a projekthez kapcsolt termékek vásárlásán keresztül, vagy akár az ültetéseken való részvétellel. Aki szeretne bármilyen módon részt venni az eseményeken, vagy csatlakozni hozzánk, illetve támogatni minket, de kérdése van amire itt nem kap választ, keressen minket bátran az oldalon megadott elérhetőségek bármelyikén!

Támogatói pólók vásárlása

Támogatóink